Στο πλαίσιο της δράσης “Οι Μαθητές Ξεναγούν Μαθητές” του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ  και της υιοθεσίας του αρχαίου θεάτρου Διονύσου Ελευθερέως που έχει πραγματοποιήσει το σχολείο μας, η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος της Γ´ Γυμνασίου συνεργάστηκε με την αντίστοιχη ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και στην υλοποίηση των εξής δράσεων:

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023 το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας πραγματοποίησε ξενάγηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.  Οι μαθήτριες που αποτελούσαν την ομάδα των ξεναγών έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών να γνωρίσουν το Θέατρο, την Κρήνη Αρσινόη, από την οποία υδρεύονταν η πόλη στην αρχαία εποχή, την Αγορά με τα καταστήματά της, τα κατάλοιπα του Ναού της Ίσιδας και του Σάραπη, το Ασκληπιείο με τους επιμέρους χώρους του (Εκκλησιαστήριο, Βουλευτήριο), το Στάδιο τέλος και το Γυμνάσιο. Οι μαθήτριες – ξεναγοί με βιβλιογραφικές πληροφορίες αλλά και με τη βοήθεια εικόνων, που αναπαρίσταναν τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, όπως ήταν την εποχή της ακμής τους, βοήθησαν τους μαθητές μας να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη, κατά το δυνατόν, εικόνα της αρχαίας πόλης.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 η ομάδα μαθητών-ξεναγών του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών ξενάγησε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Με τη βοήθεια του τουριστικού οδηγού που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές μας, οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας ήρθαν σε επαφή αρχικά με την ιστορία του αρχαίου θεάτρου Διονύσου Ελευθερέως και του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα Προπύλαια και στο Ερέχθειο, θαύμασαν τις Καρυάτιδες, και τέλος ξεναγήθηκαν στην Ακροπολη και στην Πνύκα.

Οι μαθητές των δύο σχολείων, αφού υλοποίησαν μία σειρά κοινών δράσεων, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα «Οι μαθητές ξεναγούν μαθητές» που είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο 2023 . 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι παραπάνω δράσεις έχουν δημοσιευτεί: 1. Στην πλατφόρμα “Generation D” του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ στα links: https://diazoma.gr/generationd/#/post/-NmL438Qq4rNpX-bB2XF https://diazoma.gr/generationd/#/post/-NvIiO_cz48vcweXJleQ 2. Στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στα links: https://www.sch.gr/?p=24297 https://www.sch.gr/?p=24866 Το σχολείο μας έλαβε έπαινο για την αρτιότητα υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Μποζέττο Β., Βλαχάκη Ι., Ρεντίφη Γ. με την υποστήριξη του Διευθυντού Τσαλούχου Δ.

Αφήστε σχόλιο